Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Restauracja Stara Kuźnia
Restauracja „Stara Kuźnia” mieści się w otoczonej sadami jabłkowymi miejscowości Magnuszew. Nazwa restauracji nie jest przypadkowa, ponieważ lokal znajduje się w odrestaurowanym, starym budynku kuźni. Wyśmienita kuchnia, gościnność oraz zaangażowanie pracowników restauracji sprawia, że jest to doskonałe miejsce na spotkanie z przyjaciółmi, rodzinny obiad czy po prostu na odpoczynek.
więcej o: Restauracja Stara KuźniaAgroturystyka „Pod Dębami” Kazimiera i Adam Głowala
Gospodarstwo Agroturystyczne „Pod Dębami”, położone w malowniczej miejscowości Górki, nad rzeką Wilgą, zaprasza gości już od blisko 20 lat. Właściciele hodują krowy i drób, a także uprawiają warzywa i owoce. Wczasowicze mogą posmakować potraw przygotowywanych z produktów zdrowych i ekologicznych, pochodzących z gospodarstwa.
więcej o: Agroturystyka „Pod Dębami” Kazimiera i Adam GłowalaGospodarstwo Agroturystyczne „U Małgosi”
Gospodarstwo położone jest nad rzeką Bug. Otaczają je lasy sosnowe i mieszane, bogate w grzyby i jeżyny. Jest to wspaniałe miejsce do spacerów na łonie dziewiczej przyrody. Specjalnością gospodarstwa jest chleb razowo-pytlowy z ziarnami na zakwasie pieczony na liściach chrzanu oraz prosię pieczone.
więcej o: Gospodarstwo Agroturystyczne „U Małgosi”Wiesław Kalicki
Pan Wiesław Kalicki prowadzi gospodarstwo ekologiczne, w którym hoduje kozy. Z ich mleka wytwarza sery. Wędzony twaróg kozi ze Wschodniego Mazowsza przygotowywany jest z mleka niepasteryzowanego i wędzony drzewem olchowym. Autorką przepisu jest babcia właściciela gospodarstwa, która przekazała mu pasję do serowarstwa.
więcej o: Wiesław KalickiGospodarstwo Agroturystyczne DAJANA Zakład Produkcyjno-Usługowy „Jacek” Jacek Grabowski
Gospodarstwo Agroturystyczne DAJANA położone jest na wysokim brzegu Bugu, w otoczeniu Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego. Specjalnością gospodarstwa jest tradycyjna, polska kuchnia oraz potrawy regionalne oparte na świeżych, zdrowych i ekologicznych produktach. Wyjątkowym smakołykiem przygotowywanym przez gospodynię jest Ciasto marchewkowe DAJANY.
więcej o: Gospodarstwo Agroturystyczne DAJANA Zakład Produkcyjno-Usługowy „Jacek” Jacek GrabowskiPiekarnia WACYN Ewa Brzezińska, Andrzej Karczewski
Piekarnia stawia nie tylko na jakość wyrobów, ale także na jakość warunków pracy. Zarówno właściciele, jak i pracownicy wkładają dużo serca w wypiek pieczywa. Piekarnia Wacyn oferuje smaczne pieczywo z naturalnych fermentacji, przygotowywane tylko z naturalnych składników.
więcej o: Piekarnia WACYN Ewa Brzezińska, Andrzej Karczewski„Młyn Gąsiorowo” Adriana Machnacz
„Młyn Gąsiorowo” to dawna zagroda młynarska. Specjalizuje się w tradycyjnej kuchni mazowieckiej. Goście posmakować mogą: chleba ze smalcem, pasztetu mazowieckiego z królika, zupy opieńkowej, oraz policzków wołowych w sosie grzybowym. Wszystko przygotowane z surowców pochodzących od lokalnych producentów, według dawnych receptur.
więcej o: „Młyn Gąsiorowo” Adriana MachnaczMBF Sp. z o.o.
MBF to firma rodzinna ze stuletnimi tradycjami sadowniczymi. Tradycja przetwarzania owoców na soki przekazywana była z pokolenia na pokolenie. Soki tłoczone są w tradycyjny sposób, na zimno, ze zdrowych, dojrzałych owoców rosnących w ekologicznych sadach na Urzeczu.
więcej o: MBF Sp. z o.o.- Strona z aktualnościami:1
- Przejdź na poprzednią stronę z aktualnościami«
- Strona z aktualnościami:1
- 2
- Strona z aktualnościami:3
- Strona z aktualnościami:4
- Strona z aktualnościami:5
- Strona z aktualnościami:6
- Strona z aktualnościami:7
- Strona z aktualnościami:8
- Strona z aktualnościami:9
- Przejdź na następną stronę z aktualnościami»
- Strona z aktualnościami:10
Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.