Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
„Młyn Gąsiorowo” Adriana Machnacz
2020.06.19 13:45 , aktualizacja: 2020.06.19 13:51
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska
„Młyn Gąsiorowo” to dawna zagroda młynarska. Specjalizuje się w tradycyjnej kuchni mazowieckiej. Goście posmakować mogą: chleba ze smalcem, pasztetu mazowieckiego z królika, zupy opieńkowej, oraz policzków wołowych w sosie grzybowym. Wszystko przygotowane z surowców pochodzących od lokalnych producentów, według dawnych receptur.
„Młyn Gąsiorowo” Adriana Machnacz
Gąsiorowo 25
06-150 Świercze
Liczba wyświetleń: 79
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.