Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Camelot Catering
Camelot Catering specjalizuje się w przygotowywaniu potraw na wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe. Mamy doświadczenie w przygotowywaniu zarówno małych kilkuosobowych spotkań firmowych, szkoleń, konferencji oraz imprez dla dużej liczby gości. Doradzamy w doborze menu, aranżacji stołu i wnętrza. Naszym atutem są imprezy plenerowe.
więcej o: Camelot CateringKraina Czarnego Bzu Teresa i Andrzej Lubeccy
Kraina Czarnego Bzu to gospodarstwo na terenie gminy Puszcza Mariańska, w którym zajmujemy się uprawą i przetwarzaniem czarnego bzu. Krzewy są uprawiane zgodnie z zasadami ekologii, a produkty zachowują najwyższą jakość poprzez tradycyjne metody konserwacji. Czarny bez jest skarbem medycyny ludowej, który znakomicie i w szerokim zakresie może służyć naszemu zdrowiu. Oferujemy m. in. soki i syropy z kwiatów i owoców czarnego bzu z Puszczy Mariańskiej, herbatki ziołowe z kwiatów czarnego bzu oraz czarny bez z jabłkiem.
więcej o: Kraina Czarnego Bzu Teresa i Andrzej LubeccyKARO Restauracja, Hotel
Misją Restauracji KARO jest zaspokojenie oczekiwań i wymagań jakie stawiają coraz bardziej wymagający i świadomi swoich potrzeb konsumenci. Produkty, z których przygotowujemy nasze dania są zawsze świeże oraz starannie wyselekcjonowane, a przede wszystkim zakupione u lokalnych dostawców.
więcej o: KARO Restauracja, HotelDwór Mościbrody
Stawy dworskie w Mościbrodach o powierzchni 100ha lustra wody część dawnego majątku ziemiańskiego. Stawy rybne powstały na przełomie XVII-XIX wieku na terenie posiadłości ziemskich są kluczowym elementem krajobrazu kulturowego Mazowsza i południowego Podlasia.
więcej o: Dwór MościbrodyZakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o.
Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o. funkcjonuje na rynku od 1996 roku. Realizujemy pełny profil produkcyjny prowadząc skup i ubój trzody chlewnej, bydła i cieląt, rozbiór i konfekcjonowanie mięsa oraz produkcję wędlin w ponad 100 asortymentach. Mamy wdrożony system kontraktacji bydła i trzody chlewnej.
więcej o: Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o.Pasieka Miodny Dudek
Kontynuuję pszczelarskie tradycje rodzinne od czterech pokoleń. Produkty to miody, pyłek pszczeli, pierzga, wosk i propolis. Główne miejsce pasieki to Chotomów, gmina Jabłonna, w której tradycje pszczelarskie sięgają początku XIV wieku. Pierwsze pisane wzmianki o pszczelarstwie na tym terenie pochodzą z 1369 roku i znajdują się w zapisach biskupstwa płockiego.
więcej o: Pasieka Miodny DudekBartnik Mazowiecki
Nasza rodzinna pasieka "Bartnik Mazowiecki" powstała z miłości do niesamowitych stworzeń jakimi są pszczoły. Pomysłodawcą i założycielem pasieki jest mój Tata, Edward Kaliński, który jeszcze jako dziecko pomagał swojemu tacie, a mojemu dziadkowi w pracy przy pszczołach.
więcej o: Bartnik MazowieckiBistro u Przyjaciół
Bistro u Przyjaciół to dwa wyjątkowe miejsca usytuowane w biznesowym centrum Warszawy.
więcej o: Bistro u Przyjaciół- Strona z aktualnościami:1
- Przejdź na poprzednią stronę z aktualnościami«
- Strona z aktualnościami:1
- Strona z aktualnościami:2
- Strona z aktualnościami:3
- Strona z aktualnościami:4
- 5
- Strona z aktualnościami:6
- Strona z aktualnościami:7
- Strona z aktualnościami:8
- Strona z aktualnościami:9
- Przejdź na następną stronę z aktualnościami»
- Strona z aktualnościami:10
Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.