Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Wiesław Kalicki
2020.06.19 14:40 , aktualizacja: 2020.06.19 14:45
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska
Pan Wiesław Kalicki prowadzi gospodarstwo ekologiczne, w którym hoduje kozy. Z ich mleka wytwarza sery. Wędzony twaróg kozi ze Wschodniego Mazowsza przygotowywany jest z mleka niepasteryzowanego i wędzony drzewem olchowym. Autorką przepisu jest babcia właściciela gospodarstwa, która przekazała mu pasję do serowarstwa.
Wiesław Kalicki
Żelków Kolonia, ul. Siedlecka 104
08-110 Siedlce
Liczba wyświetleń: 109
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.