Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Gospodarstwo Agroturystyczne "ELA"

2011.08.01 13:30 , aktualizacja: 2017.05.16 11:27
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Gospodarstwo Agroturystyczne "Ela" powstało w 2000 r. Jest to typowe gospodarstwo rolne, gdzie tradycja łączy się z  nowoczesnością.  Amatorom zdrowej żywności zapewniamy swojskie wyroby oraz domową regionalną kuchnię, w tym smaczne tradycyjne potrawy kurpiowskie.

Na szczególną uwagę zasługują m.in. piwo kozicowe (zajęło I miejsce w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w 2004 r.), rejbak kurpiowski, fafernuchy, kapusta z kaszą i żeberkami. W 2003 r. zdobyliśmy I Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w ogólnokrajowym konkursie "Zielone Lato 2003", także III miejsce w ogólnokrajowym konkursie AGRO "Kwatery na Medal 2010" oraz liczne czołowe miejsca w konkursach kulinarnych.

 

Elżbieta Żebrowska

Wydmusy 59

07-430 Myszyniec

Telefon +4829 772 19 12

www.agroela.pl

Liczba wyświetleń: 436

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.