Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Wyroby Mięsne - Regionalne Małgorzata Kwiatkowska

2016.07.25 08:40 , aktualizacja: 2017.05.16 11:10

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka

Firma Wyroby Mięsne - Regionalne istnieje na rynku od 1991 roku. Od 2004 roku zajmuje się produkcją wędlin wytwarzanych metodami tradycyjnymi.

Do produkcji wyrobów używane jest wyłącznie mięso pochodzące od lokalnych rolników. W procesie produkcji nie wykorzystujemy żadnych środków funkcjonalnych oraz konserwantów. Specyficzny zapach, smak i barwę naszych produktów uzyskujemy dzięki tradycyjnemu wędzeniu drewnem (dębowym i olchowym) oraz doskonale dobranym przyprawom naturalnym. W swojej ofercie posiadamy wędliny wędzone, pieczone oraz dojrzewające. Zakład posiada badania potwierdzające, iż określone produkty są bezglutenowe.

 

Wólka Kikolska 14

05-180 Pomiechówek

tel. 505-035-912

e-mail: kwiatkowska.wmr@wp.pl

Liczba wyświetleń: 602

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.