Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Wyroby Mięsne - Regionalne Małgorzata Kwiatkowska
2016.07.25 08:40 , aktualizacja: 2017.05.16 11:10
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
Firma Wyroby Mięsne - Regionalne istnieje na rynku od 1991 roku. Od 2004 roku zajmuje się produkcją wędlin wytwarzanych metodami tradycyjnymi.
Do produkcji wyrobów używane jest wyłącznie mięso pochodzące od lokalnych rolników. W procesie produkcji nie wykorzystujemy żadnych środków funkcjonalnych oraz konserwantów. Specyficzny zapach, smak i barwę naszych produktów uzyskujemy dzięki tradycyjnemu wędzeniu drewnem (dębowym i olchowym) oraz doskonale dobranym przyprawom naturalnym. W swojej ofercie posiadamy wędliny wędzone, pieczone oraz dojrzewające. Zakład posiada badania potwierdzające, iż określone produkty są bezglutenowe.
Wólka Kikolska 14
05-180 Pomiechówek
tel. 505-035-912
e-mail: kwiatkowska.wmr@wp.pl
Artykuły powiązane
Liczba wyświetleń: 608
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.