Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

P.P.U.H. Stelmański

2009.11.23 14:05 , aktualizacja: 2017.05.16 11:35

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Iwona Dybowska

P.P.U.H. Stelmański jest firmą prowadzącą działalność w zakresie produkcji smalcu z dodatkami według staropolskiej receptury bez konserwantów. Nasza firma mieści się w Sierpcu.

Współpracujemy z małą lokalną masarnią zaopatrującą się u naszych mazowieckich gospodarzy .Wypuszczamy na rynek małe partie towarów, ponieważ wkładamy dużo czasu i pracy by produkt, który opuszcza nasz zakład, spełniał wysokie wymaganie każdego klienta. Nieodzownym dodatkiem do smalcu są oczywiście ogórki kiszone oraz ogórki małosolne. By zaspokoić gusta naszych Klientów sami je siejemy, zbieramy a następnie kisimy. Do ogórków dodajemy również warzywa z naszego gospodarstwa tj. koper, chrzan, czosnek. Ogórki zalewamy solanką z wody sierpeckiej, która jest jedną z najlepszych na Mazowszu.
Jesteśmy firmą ceniącą polskie tradycje i polskie smaki!

Adres:
P.P.U.H. Stelmański
ul. Bema 27
09-200 Sierpc
Telefon +48 (0) 505 934 972
stelmanski@wp.pl

Liczba wyświetleń: 736

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.