Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Gospodarstwo Ekologiczne „Mąka”

2013.01.02 14:30 , aktualizacja: 2017.05.16 11:19
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Iwona Dybowska

Zalet koziego sera i mleka nie sposób zliczyć. Właściwości zdrowotne mleka są udowodnione i wykorzystywane w medycynie. Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy co powoduje, że mleko jest lekkostrawne i dietetyczne. Udowodniono, że obniża poziom cholesterolu.

 

Grale 45

07-420 Kadzidło

e-mail: eko_grale@wp.pl

Liczba wyświetleń: 313

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.