Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Ekoturystyka w raju

2011.08.01 13:25 , aktualizacja: 2017.05.16 11:27
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Państwo Zawistowscy oferują wypoczynek w ekologicznym gospodarstwie, położonym na uboczu miasteczka, z dala od miejskiego ruchu. Na turystów czeka całkowicie samodzielny domek, który znajduje się wśród jabłoni 4 hektarowego sadu. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi na bezpieczny i spokojny pobyt.

Na miejscu nie tylko zdrowa żywność, ale również możliwość poznania wszystkich zwierząt gospodarstwa wiejskiego. Właściciele uczestniczą w pracach Stowarzyszenia Producentów Żywności Metodami Ekologicznymi. Istnieje możliwość zamówienia wyżywienia z produktów pochodzących z gospodarstwa. W głębi sadu, w osobnym drewnianym budynku, czekają dodatkowe atrakcje: sauna, solarium z prysznicami, sauna mokra (parowa) z możliwością stosowania aromaterapii. W pobliżu gęste lasy (Nadleśnictwo Sarnaki) - raj dla grzybiarzy, blisko do Bugu (wędkarze). Na miejscu samochód do przewozu 9 osób i możliwość zorganizowania wycieczki. Państwo Zawistowscy zapraszają grupy zorganizowane, jak i osoby preferujące turystykę rodzinną. Zdrowo, smacznie, wygodnie i spokojnie u życzliwych, przyjaznych gospodarzy.

Produkty zgłoszone do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze to: jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie, wiśnie, agrest, porzeczki, aronie, maliny, orzechy, a ponadto: szarlotka, ocet jabłkowy, syropy owocowe, susz owocowy, pierogi, kiszka ziemniaczana (tertun), kopytka, pyzy ziemniaczane z krupnikiem, zupy oraz wyroby wędliniarskie.

 

Barbara i Robert Zawistowscy

ul. Spokojna 4

08-220 Sarnaki

www.basiarobert.spanie.pl

Liczba wyświetleń: 392

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.