Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Gospodarstwo Ekologiczne "Bukiet Smaków" Elżbieta i Maciej Jabłońscy

2009.11.23 13:45 , aktualizacja: 2017.05.16 11:36

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Iwona Dybowska

Jesteśmy ogrodnikami, którzy wyspecjalizowali się w ekologicznej produkcji warzyw i ziół. Nasze rodzinne gospodarstwo powstało 25 lat temu i znajdujemy się około 25 km na południe od Warszawy (w kierunku Katowic). Z ziół uprawiamy m. in. miętę, szałwię, bazylię, melisę i rozmaryn. W naszej ofercie znajdują się warzywa pochodzące z południowej Europy, Ameryki Łacińskiej oraz z Azji np. rukola i roszponka.

Zbiory zaczynamy już na początku marca. Trwają one aż do późnej jesieni, zazwyczaj nawet do końca listopada. Odbiorcą naszych świeżych ziół i warzyw są renomowane hotele i restauracje w Warszawie jak Sheraton, Hyatt, Veltin, Compagnia Del Sole, Giancarlo czy Chainti. Ponadto dostarczamy nasze produkty do sklepów ekologicznych w Warszawie i okolicy, we Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie.

Adres:
Gospodarstwo Ekologiczne "Bukiet Smaków" Elżbieta i Maciej Jabłońscy
ul. Grzybowa 36
05-831 Rozalin
Telefon (+48) 0 22 298 19 16; (+48) 0 509 878 518
ekorukola@o2.pl
www.rukola.pl

Liczba wyświetleń: 1670

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.