Laur Marszałka
X edycja Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2016
2017.01.25 09:00 , aktualizacja: 2017.01.26 07:26
Autor: Krzysztof Zaniewski (RW), Wprowadzenie: Małgorzata Wielechowska
Mając na uwadze potrzebę promowania produktów żywnościowych wytwarzanych przez producentów żywności z Mazowsza, Samorząd Województwa Mazowieckiego organizuje X edycję konkursu.
Do udziału w konkursie zapraszamy nie tylko do firmy komercyjne, ale także podmioty i organizacje zajmujące się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takie jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami, np. potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach, imprezach lokalnych czy regionalnych. Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować przy różnych okazjach.
Zamierzeniem konkursu jest wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością i innowacyjnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.
Zgłoszenia należy składać wyłącznie drogą pocztową na załączonym formularzu zgłoszenia do konkursu, w terminie do 28 lutego 2017 r. na podany poniżej adres korespondencyjny:
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
ul. Skoczylasa 4
03-469 Warszawa
Zasady uczestnictwa i przeprowadzania konkursu zawarte są w regulaminie.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikami Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerami telefonów: (22) 59-79-116 lub (022) 59-79-146, bądź drogą elektroniczną na adres . lub .
Pliki do pobrania
Artykuły powiązane
Liczba wyświetleń: 1450
powrót