Laur Marszałka
VIII edycja Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2014
2014.12.30 12:10 , aktualizacja: 2015.01.09 14:39
Autor: Krzysztof Zaniewski (RW), Wprowadzenie: Monika Guzowska
Z myślą o promowaniu produktów żywnościowych wytwarzanych przez mazowieckich producentów żywności Samorząd Województwa Mazowieckiego po raz ósmy organizuje Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2014.
Jego szeroka formuła pozwala na skierowanie zaproszenia do udziału nie tylko do firm komercyjnych, ale także do podmiotów i organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takich jak koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne. Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować przy różnych okazjach.
Założeniem konkursu jest wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.
Zgłoszenia należy składać wyłącznie drogą pocztową na „Formularzu zgłoszenia do konkursu”, w terminie do 28 lutego 2015 roku na podany poniżej adres korespondencyjny.
Zasady uczestnictwa i przeprowadzania konkursu zawarte są w „Regulaminie”.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikami Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerami telefonów: (22) 59 79 116 lub (022) 59 79 146 bądź drogą elektroniczną na adres . lub
Adres do korespondencji:
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
ul. Skoczylasa 4
03-469 Warszawa
Pliki do pobrania
Liczba wyświetleń: 1433
powrót