Inne

XIX edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

2019.04.16 12:50

Autor: Krzysztof Zaniewski (RW), Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza do udziału w etapie regionalnym XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

 

Ideą konkursu jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w polskiej tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur.

 

Przed przystąpieniem do konkursu prosimy o zapoznanie się z zasadami uczestnictwa - odnajdziemy je w regulaminach poszczeglnych kategorii konkursu na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego . W serwisie PIPRiL dostępne są także karty zgłoszeniowe.

 

Zainteresowani konkursem winni wysłać drogą pocztową wypełniony formularz na adres: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa  lub pocztą elektroniczną na adres mailowy .  


Ostatecznym terminem nadsyłania zgłoszeń jest dzień 13 maja br.


Rozstrzygniecie etapu regionalnego XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” nastąpi 1 czerwca br. w Górze Kalwarii w Zespole Szkół Zawodowych im. ppor. E. Gierczaka, ul. Dominikańska 9 E (rozpoczęcie o godz. 10:00). Tego dnia uczestnicy konkursu przywożą zgłoszone produkty i przedstawiają je komisjom konkursowym do oceny. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród odbędzie się tego samego dnia, bezpośrednio po zakończeniu prac komisji konkursowych.

 

W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikami Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerami telefonów: (22) 5979-116, (22) 5979-355 bądź drogą elektroniczną na adres:  lub .  

 

Liczba wyświetleń: 328

powrót