Ekokonkursy
XVIII edycja konkursu "Smak ekologicznej żywności"
2021.04.12 11:45 , aktualizacja: 2021.04.12 12:35
Autor: Anna Gawlicka (RW), Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XVIII edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.
Ważne terminy:
- Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 kwietnia 2021 r.
- Czas trwania konkursu: od 6 kwietnia do 30 września 2021 r.
- Etap szkolny: od 6 kwietnia do 21 maja 2021 r.
- Etap wojewódzki: 24 maja – 30 września 2021 r.
Cele konkursu:
- podniesienie świadomości ekologicznej z zakresu żywności podwyższonej jakości (tj. ekologicznej, regionalnej, lokalnej),
- popularyzacja zdrowego odżywiania w połączeniu z rozwijaniem wrażliwości ekologicznej u dzieci,
- uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności.
Szczegółowe informacje o konkursie
Więcej informacji można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 22 59 79 146, jak również w regulaminie konkursu.
Liczba wyświetleń: 926
powrót