Ekokonkursy

Zmiana formuły konkursu Smak Ekologicznej Żywności ze stacjonarnej w Warszawie na elektroniczną

2020.09.18 11:20 , aktualizacja: 2020.09.18 11:27

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWM, Wprowadzenie: Jerzy Lipka-Wołowski

Rolnictwo ekologiczne jest najbardziej prośrodowiskową metodą produkcji rolnej. Komisja Europejska zarówno w strategii na rzecz bioróżnorodności, jak i w strategii Farm to Fork (Od pola do stołu), za cel do osiągnięcia postawiła osiągnięcie 25 proc. upraw w UE w systemie rolnictwa ekologicznego do 2030 roku. Kształtowanie postaw proekologicznych na co dzień jest szalenie ważne i nie musi się od razu kojarzyć z ogromnym nakładem pieniędzy czy czasu. Może to być udział w XVII edycji konkursu Smak Ekologicznej Żywności.

 

Szanowni sympatycy ekologii, w związku z trudną sytuacją wywołaną zagrożeniem epidemicznym wirusem SARS-CoV-2 (COVID–19), zmieniamy tegoroczną formułę konkursu Smak Ekologicznej Żywności. Nie chcemy aby z obawy o zdrowie i bezpieczeństwo uczniów i nauczycieli, musieli Państwo rezygnować z udziału w Konkursie Smak Ekologicznej Żywności tylko ze względu na przyjazd do Warszawy. Podjęliśmy starania aby konkurs miał formułę elektronicznego testu. O szczegółach poinformujemy bezpośrednio uczestników konkursu.

 

Dlatego gorąco zachęcamy do udziału i przypominamy o wciąż trwającym naborze zgłoszeń do konkursu – deadline 30 września 2020 r.

 

Wzorem lat ubiegłych należy wysłać do nas wypełnione zgłoszenie będące załącznikiem do Regulaminu Konkursu, który jest dostępny w tym linku na stronie Ekokonkursów.

 

Konkurs Smak Ekologicznej Żywności jest formą rozwijania w młodym człowieku wrażliwości na otaczający nas świat na przekór trwającej pandemii.

Liczba wyświetleń: 213

powrót