Ekokonkursy
XVII edycja konkursu "Smak ekologicznej żywności" Uwaga! Zmiana terminu!
2020.04.01 12:10 , aktualizacja: 2020.04.01 12:20
Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWM, Wprowadzenie: Jerzy Lipka-Wołowski
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XVII edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.
W związku z wejściem w życie w dniu 13 marca 2020 r. rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 13 marca 2020 r. w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu zagrożenia epidemicznego (Dz. U. poz. 433, z późn. zm.), wprowadzającego w okresie od dnia 14 marca 2020 r. do odwołania na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stan zagrożenia epidemicznego w związku z zakażeniami wirusem SARS-CoV-2, nastąpiła konieczność zmiany terminów tj.:
Czas trwania konkursu: 1 marca 2020 r. do 20 listopada 2020 r.; w tym etap szkolny: 1 marca 2020 r. do 9 października 2020 r.
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 września br.
Cel konkursu:
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 września br.
Cel konkursu:
- pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
- podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
- kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
- wymiana doświadczeń miedzy placówkami oświatowymi, integracja uczniów.
Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, e-mail: wydzialrolnictwa@mazovia.pl jak również w załączonym regulaminie konkursu.
Pliki do pobrania
Rozmiar: 11 kB, Liczba pobrań: 546
Liczba wyświetleń: 985
powrót