Ekokonkursy
XV edycja konkursu „Smak ekologicznej żywności”
2018.02.06 14:45 , aktualizacja: 2019.02.22 09:34
Autor: Krzysztof Kuran (RW), Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe i gimnazja do udziału w tegorocznej edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy w obszarze rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej.
Czas trwania konkursu: 1 marca–22 czerwca br. (przedsięwzięcie przebiega dwuetapowo).
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 marca br.
Idea inicjatywy
- pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
- podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
- kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
- wymiana doświadczeń miedzy placówkami oświatowymi, integracja uczniów.
Regulamin konkursu oraz niezbędne formularze.
Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (22) 59-79-339.
Zachęcamy do udziału w inicjatywie.
Liczba wyświetleń: 1503
powrót