Ekokonkursy

XV edycja konkursu „Smak ekologicznej żywności”

2018.02.06 14:45 , aktualizacja: 2019.02.22 09:34

Autor: Krzysztof Kuran (RW), Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe i gimnazja do udziału w tegorocznej edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy w obszarze rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej.

 

Czas trwania konkursu: 1 marca–22 czerwca br. (przedsięwzięcie przebiega dwuetapowo).

Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 marca br.


Idea inicjatywy

  • pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
  • podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
  • kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
  • wymiana doświadczeń miedzy placówkami oświatowymi, integracja uczniów.

Regulamin konkursu oraz niezbędne formularze.

 

Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (22) 59-79-339.

 

Zachęcamy do udziału w inicjatywie.

 

Liczba wyświetleń: 1500

powrót