Komunikaty
Nowy termin składania zgłoszeń na konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego!!!
2007.12.27 00:00
Autor: Administrator, Wprowadzenie: Administrator
Jeszcze do końca stycznia można przesyłać zgłoszenia na konkurs o Laur Marszałka za Najlepszy Produkt Żywnościowy na Mazowszu. O tytuł ubiegać się mogą wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny, sery, przetwory owocowe i warzywne, a także miody oraz napoje.
Termin zgłoszeń: 31stycznia 2008 roku.
Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, mając na uwadze potrzebę promowania produktów żywnościowych wytwarzanych przez mazowieckich producentów żywności ogłasza konkurs na najlepszy produkt roku pod nazwą Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Konkurs zaplanowany został z myślą o jak najszerszym gronie producentów żywności z terenów Województwa Mazowieckiego. Skierowany jest do firm sektora spożywczego oraz do indywidualnych producentów i wytwórców. Celem konkursu jest wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa. Szeroka formuła konkursu pozwala na skierowanie zaproszenia do udziału nie tylko do firm komercyjnych, ale także do podmiotów i organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takich jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami np. potwierdzającymi prezentację produktu na różnego rodzaju targach, wystawach, lokalnych imprezach itp. Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można było go promować przy różnych okazjach. Celem konkursu jest promocja mazowieckiej żywności, kultywowanie tradycji dziedzictwa kulinarnego regionu.
Termin Konkursu
• zgłoszenia do konkursu przyjmowane będą do dnia 31 stycznia 2008 roku
• termin przekazania próbki produktu do Sekretariatu Konkursu podany zostanie przez organizatora
• rozstrzygnięcie konkursu i uroczyste wręczenie nagród nastąpi w drugiej połowie marca 2008 roku.
Informacje o Konkursie
Odpowiedź na wszelkie pytania związane z Konkursem można uzyskać w Sekretariacie Konkursu:
Anna Wielowieyska – tel: (22) 59 79 379; e-mail: a.wielowieyska@mazovia.pl
Krzysztof Zaniewski – tel: (22) 59 79 660; e-mail: k.zaniewski@mazovia.pl
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich
Wydział Rolnictwa i Żywności
ul. Brechta 3
03-472 Warszawa
Termin zgłoszeń: 31stycznia 2008 roku.
Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, mając na uwadze potrzebę promowania produktów żywnościowych wytwarzanych przez mazowieckich producentów żywności ogłasza konkurs na najlepszy produkt roku pod nazwą Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Konkurs zaplanowany został z myślą o jak najszerszym gronie producentów żywności z terenów Województwa Mazowieckiego. Skierowany jest do firm sektora spożywczego oraz do indywidualnych producentów i wytwórców. Celem konkursu jest wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa. Szeroka formuła konkursu pozwala na skierowanie zaproszenia do udziału nie tylko do firm komercyjnych, ale także do podmiotów i organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takich jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami np. potwierdzającymi prezentację produktu na różnego rodzaju targach, wystawach, lokalnych imprezach itp. Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można było go promować przy różnych okazjach. Celem konkursu jest promocja mazowieckiej żywności, kultywowanie tradycji dziedzictwa kulinarnego regionu.
Termin Konkursu
• zgłoszenia do konkursu przyjmowane będą do dnia 31 stycznia 2008 roku
• termin przekazania próbki produktu do Sekretariatu Konkursu podany zostanie przez organizatora
• rozstrzygnięcie konkursu i uroczyste wręczenie nagród nastąpi w drugiej połowie marca 2008 roku.
Informacje o Konkursie
Odpowiedź na wszelkie pytania związane z Konkursem można uzyskać w Sekretariacie Konkursu:
Anna Wielowieyska – tel: (22) 59 79 379; e-mail: a.wielowieyska@mazovia.pl
Krzysztof Zaniewski – tel: (22) 59 79 660; e-mail: k.zaniewski@mazovia.pl
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich
Wydział Rolnictwa i Żywności
ul. Brechta 3
03-472 Warszawa
Pliki do pobrania
Rozmiar: 35 kB, Liczba pobrań: 226, Dokument programu Microsoft Word
Rozmiar: 40 kB, Liczba pobrań: 219, Dokument programu Microsoft Word
Liczba wyświetleń: 1836
powrót