Komunikaty

„Polski Producent Żywności” 2018 – etap regionalny

2018.02.28 09:50 , aktualizacja: 2018.02.28 11:18

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Kontynuując działania na rzecz promocji rodzimego rolnictwa i przetwórstwa, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie zachęca regionalnych producentów do udziału w tegorocznej edycji Inicjatywy Pozytywistycznej „Polski Producent Żywności” organizowanej przez Stowarzyszenie im. Eugeniusza Kwiatkowskiego z Poznania.

 

Ideą przedsięwzięcia jest promowanie najlepszych polskich producentów żywności działających na terenie Polski, w tym także na Mazowszu oraz wytwarzanych przez nich produktów.

 

Informujemy, że etap regionalny jest całkowicie nieodpłatny dla producentów. By zgłosić swój produkt należy wypełnić kartę zgłoszeniową i przesłać ją do 9 marca br.:

  • faksem (22) 59-79-702,
  • listownie na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03–469 Warszawa (decyduje data wpływu),
  • bądź drogą elektroniczną, mail:

Kapituła, na posiedzeniu plenarnym w terminie marzec/kwiecień br., dokona wyboru tzw. finalistów regionalnych, którzy zgłoszeni będą do etapu krajowego.

 

Przed przystąpieniem do inicjatywy prosimy o zapoznanie się z regulaminem.      

 

Informujemy, że finaliści regionalni konkursu są wyróżniani przez Marszałka Województwa Mazowieckiego dyplomami, niezależnie od podjęcia decyzji o udziale w etapie krajowym.

 

W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikiem Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Krzysztofem Kuranem, tel. (22) 59-79-339.                                                           

                                                                                                             

Liczba wyświetleń: 405

powrót