Komunikaty

XI edycja konkursu "Smak ekologicznej żywności"

2014.03.13 12:35 , aktualizacja: 2014.04.03 09:43

Autor: Krzysztof Kuran, (RW), Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe i gimnazja do udziału w XI edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy w zakresie rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.

Czas trwania konkursu: 15 marca 2014 r.- 30 czerwca 2014 r.

Termin nadsyłania zgłoszeń: do 15 kwietnia 2014 r.

Cel konkursu:

pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,

kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,

wymiana doświadczeń miedzy palcówkami oświatowymi,

integracja uczniów.

Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich,
tel. (+22) 59 79 339 jak również w załączonym regulaminie konkursu.

 

Pliki do pobrania

Liczba wyświetleń: 924

powrót