Kalendarz

„W czwartki o kulturze – Tradycyjne smaki i naturalne produkty Mazowsza”

2021.06.08 09:50 , aktualizacja: 2021.06.08 10:03

Autor: Justyna Cieszyńska (Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu), Wprowadzenie: Dorota Mądral

prelekcja na kanale YouTube, 17 czerwca, Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu

www.mwmskansen.pl

 

W Polsce, podobnie jak w innych krajach Unii Europejskiej, coraz większe znaczenie przywiązuje się do produkcji zdrowej żywności, wytwarzanej z naturalnych składników. Do takiej należą bez wątpienia  produkty tradycyjne i regionalne, tworzone ze starych przepisów i serwowane na licznych imprezach kulinarnych w powiatach i gminach województwa mazowieckiego. Na filmie przedstawiona zostanie rola i znaczenie tych produktów w aspekcie tradycyjnych smaków z terenu Sierpca i okolic.

Liczba wyświetleń: 16

powrót