Kalendarz
Dzika uczta – warsztaty kulinarne dla dzieci
9 czerwca, godz. 12.00–13.30 w Muzeum dla Dzieci w Warszawie
Tym razem po składniki do dań dzieci (w wieku 6–12 lat) udadzą się na łąkę. Spotkanie poprowadzi duet Mead Ladies, który wie, jak korzystać z dóbr natury. W programie przygotowywanie wegańskiej pasty z dodatkiem sezonowych kwiatów. Nauka, jak rozpoznawać jadalne i miododajne rośliny. Wykonanie kolorowej kwiatowej sałatki z wykorzystaniem łąkowych ziół. Przygotowanie pysznej kwiatolady z dodatkiem aromatycznych kwiatowych płatków. Prawdziwa dzika uczta! Organizator prosi uczestników zajęć o zabranie własnych słoiczków na kwiatową pastę kanapkową. Liczba miejsc ograniczona, obowiązują rezerwacje drogą mailową () lub telefoniczną (22 696 53 80, pon.–pt. godz. 8.00–16.00). Ze względu na ograniczoną przestrzeń prosimy, aby jednemu uczestnikowi towarzyszył jeden opiekun.
Liczba wyświetleń: 101
powrót