Kalendarz

Gotowanie na polanie

2018.04.19 09:30
Autor: Joanna Szewczykowska (Muzeum Wsi Mazowieckiej), Wprowadzenie: Paweł Burlewicz
Warzywa (kapusta, ziemniaki, cebula, pory) i owoce (jabłka) w wiklinowych koszach na stole. Na pierwszym planie drewniane łyżki z napisem „Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu” Gotowanie na polanie to...

6 maja, godz. 10.00–18.00 w Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu

www.mwmskansen.pl

 

Dla wszystkich kuchennych mistrzów oraz smakoszy MWM w Sierpcu przygotowało ucztę. I to dosłownie. Na zwiedzających czekać będą liczne atrakcje i niespodzianki, a przede wszystkim wyśmienita zabawa. Głównym punktem programu imprezy jest tradycyjnie konkurs na „Najsmaczniejszą potrawę mazowiecką”, popularyzujący tradycje kulinarne regionu. Ponadto smakowanie potraw, prezentacja dawnych zajęć domowych i gospodarczych, a na scenie amfiteatru występy zespołów folklorystycznych. Imprezie towarzyszy kiermasz rękodzieła i produktów regionalnych. Szczegóły i regulamin konkursu na stronie muzeum.

Liczba wyświetleń: 120

powrót