Zaproszenia
Zaproszenie - Wręczenie nagród producentom najlepszych smakołyków 2010 roku
2011.05.17 09:25 , aktualizacja: 2011.05.17 09:33
Autor: , Wprowadzenie: Anna Groszyk-Książak
temat
Wręczenie nagród laureatom IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego za najlepszy produkt żywnościowy 2010 roku
miejsce
Praska Giełda Spożywcza, ul. Piłsudskiego 180, Ząbki
czas
18 maja br. (środa), godz. 11.30
uczestnicy
Adam Struzik – Marszałek Województwa Mazowieckiego,
Janina Ewa Orzełowska – Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego,
producenci zwycięskich produktów
Chleb życia, ciasto marchewkowe Dajany, udziec z sarny pieczony w winie, półgęsek staropolski, pierzaga z propolisem w miodzie spadziowym, zurażyna kurpśoska, likier jajeczny radziwiłłowski to tylko niektóre z najlepszych mazowieckich smakołyków wyłonionych w czwartej już edycji konkursu o Laur Marszałka. W środę nagrody producentom przysmaków wręczą marszałek Adam Struzik oraz Janina Orzełowska, Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego.
Program uroczystości:
11.30 – 11.45 – otwarcie VII Dni Produktów Tradycyjnych „Polskie Smaki”
11.45 – 12.00 – wręczenie odznaczeń „Zasłużony dla Rolnictwa”
12.00 – 12.10 – występ zespołu ze szkoły podstawowej w Łajskach, gm. Wieliszew
12.10 – 12.45 – wręczenie nagród w konkursie o Laur Marszałka
12.45 – 13.00 – wręczenie szyldów Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
13.00 – 13.30 – degustacja nagrodzonych produktów w konkursie o Laur Marszałka
Rzecznik Prasowy
Urząd Marszałkowski
Województwa Mazowieckiego
Pliki do pobrania
Liczba wyświetleń: 281
powrót