Zaproszenia

Zaproszenie - Wręczenie nagród producentom najlepszych smakołyków 2010 roku

2011.05.17 09:25 , aktualizacja: 2011.05.17 09:33

Autor: , Wprowadzenie: Anna Groszyk-Książak

temat 

Wręczenie nagród laureatom IV edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego za najlepszy produkt żywnościowy 2010 roku
 
miejsce  

Praska Giełda Spożywcza, ul. Piłsudskiego 180, Ząbki

 

czas  

18 maja br. (środa), godz. 11.30

 

uczestnicy   

Adam Struzik – Marszałek Województwa Mazowieckiego,
Janina Ewa Orzełowska – Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego,
producenci zwycięskich produktów
 

Chleb życia, ciasto marchewkowe Dajany, udziec z sarny pieczony w winie, półgęsek staropolski, pierzaga z propolisem w miodzie spadziowym, zurażyna kurpśoska, likier jajeczny radziwiłłowski to tylko niektóre z najlepszych mazowieckich smakołyków wyłonionych w czwartej już edycji konkursu o Laur Marszałka. W środę nagrody producentom przysmaków wręczą marszałek Adam Struzik oraz Janina Orzełowska, Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego.

 

Program uroczystości:

 

11.30 – 11.45 – otwarcie VII Dni Produktów Tradycyjnych „Polskie Smaki”
11.45 – 12.00 – wręczenie odznaczeń „Zasłużony dla Rolnictwa”
12.00 – 12.10 – występ zespołu ze szkoły podstawowej w Łajskach, gm. Wieliszew
12.10 – 12.45 – wręczenie nagród w konkursie o Laur Marszałka
12.45 – 13.00 – wręczenie szyldów Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
13.00 – 13.30 – degustacja nagrodzonych produktów w konkursie o Laur Marszałka

Marta Milewska
Rzecznik Prasowy
Urząd Marszałkowski
Województwa Mazowieckiego

Pliki do pobrania

Rozmiar: 108 kB, Liczba pobrań: 164, Dokument programu Microsoft Word

Liczba wyświetleń: 281

powrót