Informacje prasowe

Smak Ekologicznej Żywności

2007.11.22 00:00

Autor: Administrator, Wprowadzenie: JakubWojna

temat
finał IV edycji konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”

miejsce
Szkoła Podstawowa im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu, ul. Ludowa 35

czas
23 listopada br. (piątek), godz. 12.00

Piotr Szprendałowicz – Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego wręczy nagrodę Klaudii Krupińskiej, laureatce II nagrody w IV edycji konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”.

W tegorocznej edycji konkursu, organizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego wzięło udział ponad 3 tysiące przedszkolaków, uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalistów.

Zadaniem uczniów w I etapie konkursu było wykonanie pracy plastycznej o tematyce ekologicznej. W II etapie uczniowie rywalizowali ze sobą w olimpiadzie wiedzy o ekologii i żywności ekologicznej.

Finalistkami konkursu „Smak Ekologicznej Żywności” zostały:

I miejsce – Alicja Sadowska i Justyna Tańska uczennice III klasy Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie
II miejsce – Kaludia Karpińska uczennica I klasy Publicznej Szkoły Podstawowej im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu
III miejsce – Joanna Kieszkowska uczennica III klasy Gimnazjum Publicznego w Lesznie


Wszystkie laureatki otrzymały odtwarzacze MP4 oraz książki. Dodatkowo do Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie, Publicznej Szkoły Podstawowej im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu oraz Gimnazjum Publicznego w Lesznie trafiły rzutniki multimedialne i zestawy książek.
Biuro Prasowe
Urząd Marszałkowski
Województwa Mazowieckiego

Liczba wyświetleń: 349

powrót