Informacje prasowe
Smak Ekologicznej Żywności
2007.11.22 00:00
Autor: Administrator, Wprowadzenie: JakubWojna
temat
finał IV edycji konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”
miejsce
Szkoła Podstawowa im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu, ul. Ludowa 35
czas
23 listopada br. (piątek), godz. 12.00
Piotr Szprendałowicz – Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego wręczy nagrodę Klaudii Krupińskiej, laureatce II nagrody w IV edycji konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”.
W tegorocznej edycji konkursu, organizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego wzięło udział ponad 3 tysiące przedszkolaków, uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalistów.
Zadaniem uczniów w I etapie konkursu było wykonanie pracy plastycznej o tematyce ekologicznej. W II etapie uczniowie rywalizowali ze sobą w olimpiadzie wiedzy o ekologii i żywności ekologicznej.
Finalistkami konkursu „Smak Ekologicznej Żywności” zostały:
I miejsce – Alicja Sadowska i Justyna Tańska uczennice III klasy Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie
II miejsce – Kaludia Karpińska uczennica I klasy Publicznej Szkoły Podstawowej im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu
III miejsce – Joanna Kieszkowska uczennica III klasy Gimnazjum Publicznego w Lesznie
Wszystkie laureatki otrzymały odtwarzacze MP4 oraz książki. Dodatkowo do Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie, Publicznej Szkoły Podstawowej im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu oraz Gimnazjum Publicznego w Lesznie trafiły rzutniki multimedialne i zestawy książek.
finał IV edycji konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”
miejsce
Szkoła Podstawowa im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu, ul. Ludowa 35
czas
23 listopada br. (piątek), godz. 12.00
Piotr Szprendałowicz – Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego wręczy nagrodę Klaudii Krupińskiej, laureatce II nagrody w IV edycji konkursu „Smak Ekologicznej Żywności”.
W tegorocznej edycji konkursu, organizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego wzięło udział ponad 3 tysiące przedszkolaków, uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalistów.
Zadaniem uczniów w I etapie konkursu było wykonanie pracy plastycznej o tematyce ekologicznej. W II etapie uczniowie rywalizowali ze sobą w olimpiadzie wiedzy o ekologii i żywności ekologicznej.
Finalistkami konkursu „Smak Ekologicznej Żywności” zostały:
I miejsce – Alicja Sadowska i Justyna Tańska uczennice III klasy Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie
II miejsce – Kaludia Karpińska uczennica I klasy Publicznej Szkoły Podstawowej im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu
III miejsce – Joanna Kieszkowska uczennica III klasy Gimnazjum Publicznego w Lesznie
Wszystkie laureatki otrzymały odtwarzacze MP4 oraz książki. Dodatkowo do Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie, Publicznej Szkoły Podstawowej im. Władysława Jagiełły w Zwoleniu oraz Gimnazjum Publicznego w Lesznie trafiły rzutniki multimedialne i zestawy książek.
Biuro Prasowe
Urząd Marszałkowski
Województwa Mazowieckiego
Urząd Marszałkowski
Województwa Mazowieckiego
Liczba wyświetleń: 349
powrót